Ndërlikimet që shfaqen kur diabeti nuk mjekohet mirë

421
Sigal

KUJDESI SHËNDETËSOR/ Sipas mjekësve diabetikët duhet ta marrin ushqimin ditor gjashtë herë në ditë

Diabeti i pa mjekuar, ose i mjekuar keq krijon në mënyrë të sigurt ndërlikime. Ato janë të shumëllojshme. Sipas kohës së shfaqjes mund të ndahen në ndërlikime të mprehta (akute, urgjente të shpejta), dhe në ndërlikime të largëta, apo të ngadalshme, të cilat mund të grupohen në tri kategori të ndryshme: ndërlikime që shfaqen në enët e imta të gjakut, në kapilarët e arteriet me kalibër shumë të vogël; ndërlikime aterosklerotike në enët e gjakut me kalibër të madh; infeksione e dëmtime në inde e organe të ndryshme të organizmit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf