Albert Kotini: Historia e LANÇ nis me Pezën e lavdishme dhe përfundon me fitoren e madhe të çlirimit

695
Myslym Keta dhe pezakët u bënë bashkë përballë okupatorit, krijuan çetën patriotike më 5 qershor të vitit 1940 , dhe shkrepën kështu pushkën e parë kundër fashistëve, ndërkohë që Evropa ende nuk kishte një plan reagimi…
‘Popuj të vegjël’ përballë ‘kazuzave të mëdha’, janë fenomene historike të njohura në botë…
Shkrimin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Gazetën Telegraf…
Sigal