Akaki Khorava, aktori që luajti rolin e Skënderbeut në film, vdiq në Tbilisi të Gjeorgjisë me kanunin e Lekë Dukagjinit sipër ko

1633
Sigal

Pas dublimeve të zërit dhe përpunimit të figurës së filmit “Skëndërbeu” gjithçka ndodhet në gjendje shumë të mirë

Akaki Khorava, aktori që luajti rolin e Skëndërbeut në fillimin me të njëjtin titull, vdiq duke mbajtur në komodinën  pranë krevatit të tij, librin ‘Kanuni i Lekë Dukagjinit”. Kjo ndodhi në Tbilisi të Gjeorgjisë, ku aktori kaloi vitet e fundit të jetës. Atij i pëlqente shumë ky libër dhe kur ishte në Shqipëri, kishte arritur ta përkthente nga origjinali i gjuhës shqipe, në rusisht, nëpërmjet miqve të tij shqiptarë. Kjo ndodhi gjatë xhirimeve të këtij filmi. Dhe kur iku Akaki Khorava mori me vete një kopje të Kanunit. Për hir të së vërtetës atij i pëlqenin shumë ligjet shqiptare të asaj kohe, pra të kohës së Skënderbeut dhe përpiqej të hynte në brendësinë e psikologjisë së shqiptarëve.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf