Zbulohet droga që e përdorin terroristët e ISIS-it

202
Amfetamina, shpesh e quajtur edhe si “shpejtësia”, është një lloj i simulantit që përdoret nga njerëzit për të qëndruar në gjendje gatishmëria dhe të fokusuar.
Ky lloj i drogës ishte përdorur gjatë Luftës së Dytë Botërore nga forcat Aleate, ndërsa në ditët e sotme e përdorin studentët për të studiuar dhe që të qëndrojnë zgjuar në orët e vona.

“The Guardian” raporton se Siria është lider në eksportim dhe konsumim të drogave ilegale. Mediumi britanik raporton se ky shtet është prodhues numër një i një amfetamine të quajtur Captagon, shkruajnë mediat.

Captagoni është një pilulë e vogël që ofron fuqi të jashtëzakonshme. Është bërë e famshme në mesin e militantëve në Siri, të cilët janë duke e konsumuar me të madhe për të fituar energji që të luftojnë pa pushim.