Tony Blair kërkon një referendum të dytë për Brexitin

440
Sigal

Ish-kryeministri britanik, Tony Blair, ka kërkuar një referendum të dytë mbi tërheqjen e Britanisë nga Bashkimi Evropian. Blair i ka bërë thirrje kryeministres Theresa May, të ndalë “së godituri kokën në mur” lidhur me planet për marrëveshjen e Brexitit.

Ish-kryeministri laburist, Blair tha se nuk do të ishte “shumë e vështirë” për kryeministren May, të thotë, se ka dhënë gjithçka nga vetja në bisedime dhe se ka gjetur një zgjidhje që do të kënaqte parlamentin, shkruan rel.

Ai tha se do të ishte e arsyeshme që May t’i thoshte popullit britanik se përmes një votimi publik do të vendoset në cilin drejtim do të shkojë vendi.