Siri: Sulme në spitale, vdesin pacientë dhe mjekë

362
Organizata “Mjekët pa kufij” ka deklaruar se në sulmet ajrorje në spitalet siriane kanë vdekur së paku 35 pacientë dhe staf i mjekëve, ndërsa janë plagosur 72. Në sulmet ajrore të(që “Mjekët pa kufij” nuk i kanë identifikuar kush janë), dhe që kanë filluar në fund të shtatorit, cak i sulmeve kanë qenë 12 spitale në Idlib, Alepo dhe në krahinën Hama, përfshirë edhe gjashë spitale që mbështetë organizata.
Në luftën e Sirisë që ka hyrë në vitin e pestë, kanë vdekur më shumë se 250 mijë njerëz, transmeton AFP. Më shumë se 6,milionë janë shpërngulur brenda ndërsa 4.2 milionë njerëz kanë ikur nga vendi.
Sigal