Shpallën Rusinë shtet sponsor të terrorizmit, Parlamenti Evropian goditet nga sulmet kibernetike

46
Sigal

Parlamenti Evropian u godit ditën e sotme nga një sulm kibernetik pasi e shpalli zyrtarisht Rusinë një shtet sponsor të terrorizmit, tha një zëdhënës i institucionit.

“Disponueshmëria e faqes së internetit @Europarl_EN ndikohet aktualisht nga jashtë për shkak të niveleve të larta të trafikut të rrjetit të jashtëm. Ky trafik lidhet me një ngjarje të sulmit DDOS (Distributed Denial of Service),” tha zëdhënësi i parlamentit Jaime Duch.

Politikanët e BE-së kishin votuar më herët për ta shpallur Rusinë një shtet që ka sponsorizuar terrorizmin pasi argumentuan se sulmet ushtarake të Moskës ndaj objektivave civile në Ukrainë si infrastruktura energjetike, spitalet, shkollat ​​dhe strehimoret shkelnin ligjin ndërkombëtar.