Shkencëtari përshkruan skemën: Si mund të krijojmë një “Tokë të dytë”, në planetët e tjerë

359
Një shkencëtar në Gjermani ka dalë me një skemë për të “mbjellë jetë” në planete të tjerë në galaktikën tonë. Profesor Claudius Gros, fizikant teorik në Universitetin Goethe në Frankfurt, pohon se jeta mund të sillet në trupat qiellorë jashtë sistemit tonë diellor.
Çelësi, thotë ai, është identifikimi i planetëve të cilat nuk janë përgjithësisht të banueshme, por që mund të përkrahin jetën përkohësisht, të tilla si ato të zbuluara kohët e fundit, duke orbitur një yll të afërt të quajtur Trappist-1.
“Jeta do të ishte e mundur në këto planete, por nuk do të kishte kohë të rritet dhe të zhvillohet në mënyrë të pavarur”, tha Gros.
Ai sugjeron dërgimin e mikro-anijeve ndëryjore të pa pilotuar në këto planete. Anija do të duhej të ishte e pajisur me anije magnetike, në mënyrë që ata të mund të ndalonin pasi të kishin arritur destinacionin e tyre. Anija kozmike do të pajiset me laboratorë të automatizuar të gjeneve.
Me mbërritjen, këto laboratorë do të sintetizonin një përzgjedhje të organizmave me një qelizë, me qëllim të krijonin në një ekosfere në planetin e synuar. Kjo pastaj mund të zhvillohet në mënyrë autonome dhe ndoshta të evoluojë në forma komplekse të jetës – duke krijuar një Tokë të dytë në vende të tjera në hapësirë.
Sigal