Rusi, Gjenerali Clarck: Turqia po bashkëpunon me ISIS

388
Rusia ka akuzuar gjithmonë turqit se po ndihmojnë xhihadistët me para dhe armatime Edhe gjenerali Wesley Clark, ish-shefi i NATO-s deklaron se Turqia po ndihmon ISIS.
“Të jemi të qartë: ISIS nuk është thjesht një organizatë terroriste, është një organizatë terroriste Sunite!”, thotë Clark.
Ai shton se Turqia mbështet interesat e ISIS. Ish-drejtuesi i NATO-s nga 1997 deri në 2000 ka zbuluar për CNN që ISIS mbetet një aleat i nevojshëm gjeo-strategjik për Turqinë dhe Arabinë Saudite në luftën kundër shiitëve. “Të gjithë e dinë që Turqia po ndihmon ISIS. Ata blejnë naftën nga xhihadistët duke i furnizuar me para”, tha Clark.
Sigal