Pakistani bëhet vendi i pestë më i populluar në botë

508
Pakistani ka kaluar Brazilin me numrin e banorëve, duke u bërë vendi i pestë më i populluar në Tokë, ku popullsia është rritur në 220 milionë banorë, sipas statistikave të fundit të publikuara sot.

Në mars, vendi i Azisë ju
gore zhvilloi censusin e tij të parë të popullsisë në dy dekada, që u mundësua pas përmirësimit të sigurisë pas vitesh dhunë të lidhura me Al Kaedën dhe Talebanët.
Pakistani më parë ishte vendi i gjashtë më i populluar në botë, me një popullsi që vlerësohej në rreth 200 milionë banorë para censusit, por tani ka kaluar Brazili, duke arritur një popullsi prej 220 milionë banorësh.
Sigal