Mbyllen procesi i votimit për zgjedhjet në Gjermani, ja rezultatet paraprake sipas “Exit Polls”…

69
Sigal

Mbyllen procesi i votimit për zgjedhjet në Gjermani.

Sot, gjermanët zgjedhin për parlamentin federal, Bundestagun. Ndërkohë, janë publikuar dhe Exit-Pollet e para rezultatet e të cilave janë këto:

Sipas tyre, ka një barazim votash mes CDU dhe SPD me nga 25 % secila.
Kurse Të gjelbrit kanë marrë 15% te votave.

Në garë për kancelar përballë Armin Laschet, që është dhe pasardhësi i Merkel është Olaf Scholz.
Merkel kërkoi më herët votën për pasardhësin e saj, Laschet, duke thënë se Gjermania me të do të jetë në duar të sigurta.