Macron humb mazhorancën absolute në Parlament

122
Sigal

Më pak se dy muaj pasi u rizgjodh president, Emmanuel Macron është në rrugën e humbjes kontrollin e Asamblesë Kombëtare Franceze pas një performance të fortë nga partitë rivale, shkruan BBC.

Koalicioni i tij i qendrës Ansambël është në rrugën për të fituar zgjedhjet parlamentare, sipas rezultateve të parashikuara.

Por ai do të humbasë dhjetëra vende dhe do të luftojë për të shtyrë reformat e tij.

Një aleancë e majtë-gjelbër parashikohet të vijë e dyta, por edhe partia e ekstremit të djathtë të Marine Le Pen ka bërë përparim.