I dolën të “palarat’, i biri i presidentit të SHBA-së padit Giulianin

11
Sigal

Hunter Biden paditi Rudy Giuliani dhe ish-avokatin e Giuliani të martën, duke pretenduar se ata kishin hakuar dhe falsifikuar të dhënat në një hard disk të jashtëm të lidhur me laptopin e tij.

Giuliani, një ish-kryebashkiak i Nju Jorkut dhe më vonë një avokat i Donald Trump, dhe avokati Robert Costello, shpesh kanë pranuar se kishin akses në të dhënat në hard diskun e djalit të presidentit amerikan.

Giuliani u përpoq të portretizonte Hunter Biden si një biznesmen të korruptuar që përfitonte nga pushteti politik i babait të tij. Ai dhe Costello e thanë këtëatyre iu dha hard disku në vitin 2020 nga një pronar i një dyqani riparimi kompjuterësh në Delaware, i cili pretendon se Hunter Biden e la laptopin një vit më parë dhe nuk u kthye kurrë për ta marrë atë. Në maj, Hunter Biden paditi gjithashtu pronarin e dyqanit të riparimit të kompjuterëve, John Paul McIsaac.

Padia kundër Giuliani dhe Costello gjithashtu pretendon se ata përdorën emrin e përdoruesit të Hunter Biden për të hyrë në të dhënat e tij, për të bërë kopje dhe për t’i shpërndarë ato aleatëve si Steve Bannon.

Të dhënat çuan në një “rrymë të qëndrueshme” zbulimesh për jetën personale shpesh të trazuar të Hunter Biden, si dhe jetën e tij profesionale. Emailet dhe imazhet që supozohet se nga të dhënat e laptopit të Hunter Biden kanë nxitur tituj të panumërt në mediat konservatore dhe akuzat republikane për korrupsion.

Megjithatë, në padi thuhet se disa nga të dhënat ishin “falsifikuara dhe “ndryshuara”.

Giuliani dhe Costello nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesave të mediave amerikane për koment.

Të enjten e kaluar, Hunter Biden u padit për tre akuza në lidhje me plotësimin e informacionit të rremë kur aplikonte për të blerë një armë.