Greqi/ Qeveria përshpejton dhënien e shtetësisë për të huajt

411
Sigal

Nga Athina Shpëtim Zinxhiria

Ministria e brendëshme mohon skenarët e votuesve të huaj, duke përfshirë fëmijët e lindur në Greqi, bëjnë të ditur burimet e qeverisëse në funksion të projekt-ligjit që do të depozitohet së shpejti në parlamentin grek. Bëhet fjalë për një projekt-ligj i ri i paraqitur nga Ministria e Brendshme, e cila do të paraqitet brenda dhjetë ditëve të ardhshme, që përmban dispozita për “Cleisthenes”, duke u përqendruar në përshpejtimin e performancës së shtetësisë duke ndryshuar mënyrën se si shqyrtohet. Sipas informacioneve nga media vendase në parlament, po bëhen ndryshime në testin e shtetësisë, krijimin e një banke të çështjeve dhe një platformë elektronike. Në mënyrë të veçantë, do të ketë pyetje specifike – përgjigje dhe dy seksione të provimit. Qëllimi është të jetë uniformisht homogjen dhe i drejtë, gjithashtu po përgatitet një sistem elektronik i provimeve dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit.