Dorëheqja e Theresa May, kryeministri i ri britanik zgjidhet brenda korrikut

291

Kryetari i Partisë Konservatore, Brandon Lewis dhe nënkryetarët e Komitetit të vitit 1922, Cheryl Gillan dhe Charles Walker, kanë lëshuar një deklaratë që përcakton procesin për zgjedhjen e një pasardhësi të ish-kryeministres britanike, Theresa May. Data e zgjedhjes së një udhëheqësi të ri është vendosur pas konsultimit me bordin e partisë, thanë ata.

Nominimet do të mbyllen në javën që fillon më 10 qershor, përpara se “raundet e votimit të njëpasnjëshme do të zhvillohen derisa të zgjidhet zgjedhja përfundimtare e kandidatëve për të votuar për të gjithë anëtarët e partisë”, raporton Guardian.

Udhëheqja e komitetit pret që procesi të përfundojë deri në fund të qershorit, në mënyrë që anëtarët të mund të hedhin votat e tyre në mënyrë që në korrik të ketë një kryeministër të ri.