Dhjetë persona të maskuar kërcënojnë rektorin e Universitetit të Athinës

244

Një grup prej rreth 10 personash të maskuar u futën të mërkurën në zyrën e rektorit të Universitetit të Athinës të Ekonomisë dhe Biznesit (AUEB) në Athinën qendrore, duke shkruar kërcënime në mure në shenjë protestë kundër pranisë së policisë jashtë ndërtesës.

Sulmuesit, të cilët u shfaqën pak para mesditës, akuzuan Rektorin Manolis Giakoumakis për bashkëpunim me policinë për të tregtimin e mallrave të falsifikuara në mjediset që rrethojnë universitetin.

“Veprime të tilla të paligjshme dhe jodemokratike nuk kanë vend në një universitet. Shteti duhet të mbrojë funksionimin demokratik dhe të rregullt të universiteteve publike, “tha zyra e rektorit në një deklaratë për shtyp.

“Tolerimi i zgjatur i kriminalitetit të vazhdueshëm që lulëzon në zonën më të gjerë që rrethon mjediset e universitetit mund të ketë pasoja negative vetëm për funksionimin e AUEB”, shtoi në deklaratë.