Bursat europiane të pasigurta për ndikimin e ardhshëm të heqjes së kufizimit

247
Sigal

Tregjet europiane përfunduan sot në rend të shpërndarë, me investitorët ende të pasigurtë për shkak të mundësisë së një rikthimi të krizës shëndetësore.

Indeksi FTSE-100 i Bursës së Londrës fitoi 0,93%.

Në vendet e tjera europiane, Paris u mbyll me – 0,39%, Frankfurti me -0,05%, Madridi dhe Milano me përkatësisht +1,36% dhe 1,02%.

“Duket se është tepër herët të thuhet nëse do të ketë një valë të dytë brutale të rasteve me COVID-19 ose thjesht një rifillim të lehtë të infektimeve të reja”, thonë ekspertët.

Sipas specialistëve, statistika kryesore e ditës, përkatësisht shifra e inflacionit në SHBA dhe aspekti i saj i deflacionist, ishin ato që ndikuan në seancë dhe tregojnë se kriza është jashtëzakonisht e thellë.