9 vjeçari aplikon për punë tek NASA

457
Jack Davis, 9 vjeçari nga New Jersey, SHBA ka kryer një aplikim pas një njoftimi për pun[ si “punonjës për ruajtjen e planetit” në Agjencinë Amerikane të Aviacionit dhe Hapësirës (NASA).

Në letrën e aplikimit për pozicionin e “punonjësit të ruajtjes së planetit”, Davis shkruan:

“E dashur NASA, emri im është Jack Davis dhe dëshiroj të aplikoj për pozicionin e punonjësit të ruajtjes së planetit. Unë mund jam në moshën 9 vjeçare, por mendoj se jam i përshtatshëm për këtë punë. Një nga arsyet e kësaj është se motra më thërret alien”.

Duke theksuar se i ka ndjekur pothuajse të gjitha filmat me alienë dhe superheronjtë dhe se është mirë në lojërat kompjuterike, Davis në letrën e tij është shprehur “Jam goxha i ri, për këtë arsye mund të mësoj të mendoj si një alien”.

Ndërsa kreu i Departamentit të Shkencave Planetare të NASA-s, James L. Green në letër përgjigjen për Davis ka shkruar “Ne gjithmonë kërkojmë shkencëtarë dhe inxhinierë të ardhshëm të shkëlqyeshëm për të na ndihmuar, prandaj shpresoj që do të studioni shumë dhe të jeni të suksesshëm në shkollë. Ne shpresojmë që në të ardhmen të të shohim këtu në NASA një ditë”.


Sigal