Zjarr në Roskovec, rrezikohet nënstacioni elektrik, 5 fshatra pa drita

511
Sigal

Shperthimi i nje percjellesi elektrike te tensionit te larte ne Jagodine ka shkaktuar zjarr, panik dhe ka lene pa energji 5 fshatra te Roskovecit. Fillimisht percjellesi ka shperthyer ne rrethana ende te paqarta .

Nga sherthimi i  percjellesit shkendija flake kane rene ne kontakt me siperafqen e tokes duke shkaktuar edhe zjarrin qe ka vijuar ne nje gjatesi prej 100 metra ku ndodhet kjo linje. Zjarri ka perparuar duke rrezikuar edhe nenstacionin elektrik te Jagodines qe furnizon me energji nje pjese te mire te Roskovecit si dhe Beratit.

Ne vendngjarje kane shkuar ne kohe punonjesit zjarrfikes dhe kane bere te mundur shuarjen e flaket të shkaktuara nga shperthimi i percjellesit. Nderkohe 5 fshatra jane ende pa energji eltkrike ndersa punohet per riparimin e difektit