Të plagosurit në rafinerinë e Ballshit, në gjendje të qëndrueshme

488
Sigal

4 te plagosurit në rafinerinë e naftës ne Ballsh vijojnë trajtimin mjekësor në shërbimin e djegie-plastikës në Qendrën Spitalore Universitare Nënë Tereza.

Sipas mjekëve në këtë shërbim gjendja e tyre është e qëndrueshme.

Parametarat jetësorë në këto dy ditët e qëndrimit kanë qenë stabël dhe vijojnë normalisht trajtimin.

Sipas bluzave të bardha, pacientët kanë djegie në trup, fytyrë dhe kokë dhe shkalla e përhapjes së plagëve është 40%.

Gjendje më të rënduar shëndetësore kanë dy nga naftëtarët në moshë më të madhe dhe në prag pensioni Viktor Proska dhe Aleks Tupe.