Skema e re e vjedhjes në kohë lufte

576
Sigal

Nga Merita Muçaj

Petagoge ne Fakultetin Ekonomik Tirane

Jo vetëm që do ta paguajmë energjinë elektrike të plotë dhe në afat, POR shumë familje po ankohen se i ka ardhur fatura 2-fish.

Pyeta një mikeshë në OSHEE si ishte puna.

Duke qenë se sahatet nuk janë lexuar është gjetur FORMULA: “Faturë reference” mbledhim shumat e faturuara të 3 viteve të fundit dhe nxjerrim mesataren. Nëse të ka ardhur fatura gabimisht më e lartë, do rregullohet pas luftës….

Tre fishekë kam:

1) Pse nuk u lexuan sahatet?

Kur po punojnë policët, mjekët, farmacictët, shitësit e marketeve që janë në kontakt me aq shumë njerëz, leximi i sahateve ishte gjëja më e thjeshtë dhe e parrezikshme.
Punonjësit e OSHE mund ti lexonin gjatë orarit të izolimit të pajisur me mjete mbrojtëse. Leximi i sahatit nuk ka kontakt me njerëz.

2) Të gjithë e kemi provuar të paktën 1 herë çfarë do të thotë të heqësh nga sistemi i OSHE një faturë të padrejtë….
Me çfarë llogjike i kërkohet popullit sot që është më i brishtë se kurrë, të paguajë më shumë???
Më vjen keq vetëm kur e mendoj kaosin e ankesave nëpër sportele, sorrollatjet e njerëzve dhe në fund dorëzimin e tyre përpara padrejtësisë.

3) Si ka mundësi që gjendet gjithmonë një formulë që është në disfavor të popullit?

Pse duhen llogaritur 3 vitet e fundit? Kush janë këta “të mençur” që bëjnë çmos ti komplikojnë gjërat deri në absurd?
Në rastin më të keq, të shikonin muajin e fundit Shkurtin. Dhe aq ta vinin faturën. Pas luftës të bënin llogaritë nëse ka mbetur njeri ndonjë qindarkë borxh. Mjetet për ti marrë pagesat kokërr më kokërr i kanë se i mbështet shteti.

Si është e mundur që një parti e majtë nuk prodhon zgjidhje që lehtësojnë qytetarin?

Nëse çdo zgjidhje jepet me metoda dhe llogari kaq cinike, atëherë çfarë quhet politikë e majtë?

Post Scriptum : komentet idiote që unë jam me PD prandaj flas kështu, do fshihen. NUK jam anëtare në asnjë parti.