Sarah Sewall në Tiranë për Samitin ndaj Terrorizmit, takime me krerët e shtetit

545
Nën Sekretarja e Departamentit të Shtetit për Sigurinë Civile, Demokracinë dhe të Drejtat e Njeriut, Sarah Sewall, mësohet se gjatë samitit do të diskutohet mbi ide inovative dhe për të ndërtuar strategji mbi luftën ndaj terrorizmit ekstrem. Qëllimi i saj është rritja e bashkëpunimit rajonal dhe shkëmbimi i informacionit për të ndërtuar mjete që mund të luftojnë këtë kërcënim global. Qeveritarë,akademikë dhe përfaqësues të shoqërisë cilive, përfshirë edhe udhëheqës të besimeve fetare, mblidhen nesër në Tiranë për samitin Rajonal mbi Luftën ndaj Terrorizmit, organizuar nga Ministria e Punëve të Brendshme. E pranishme në këtë Samit do të jetë edhe Nësëkretarja Sewall gjatë kësaj vizite së saj në Shqipëri, do të zhvilloje takime edhe me krerët e lartë të shtetit, si dhe përfaqësues të shoqërisë civile. Dr. Sarah Seëell u betua si Nën Sekretare e Departamentit të Shtetit për Sigurinë Civile, Demokracinë dhe të Drejtat e Njeriut në 20 shkurt, 2014. Gjatë dekadës së kaluar Dr. Sewall ka dhënë mësim në Shkollën e Politikës Harvard Kennedy, ku ajo drejtoi gjithashtu edhe programin mbi sigurinë kombëtare dhe të drejtat e njeriut. Ajo ka shërbyer në bordin e politikave të mbrojtjes të Shteteve të Bashkuara, si dhe në bordin e Oxfam America dhe Qendrës për Analizë të Marinës. Gjatë administratës Clinton, Dr. Seëall ka shërbyer si Ndihmës Sekretare e Mbrojtjes për Ruajtjen e Paqes dhe Ndihmën Humanitare.


U.S. Department of State Under Secretary for Civilian Security, Democracy, and Human Rights, Sarah Sewall, is in Tirana to participate in the Regional Countering Violent Extremism Summit, hosted by the Albanian Ministry of Interior. The summit brings together government officials, academics, and civil society representatives, including religious leaders, to share innovative ideas and research on countering violent extremism. The goal is to increase regional cooperation and information sharing to develop tools to address this global threat.
During her visit to Albania, Under Secretary Sewall will meet with Prime Minister Edi Rama, President Bujar Nishani, Minister of Interior Saimir Tahiri, Ombudsman Igli Totozani, as well as civil society representatives. Dr. Sarah Sewall was sworn in as Under Secretary of State for Civilian Security, Democracy, and Human Rights on February 20, 2014. Over the previous decade, Dr. Sewall taught at the Harvard Kennedy School of Government, where she also directed the Program on National Security and Human Rights. She served on the U.S. Defense Policy Board and on the boards of Oxfam America and the Center for Naval Analysis. During the Clinton Administration, Dr. Sewall served as the Deputy Assistant Secretary of Defense for Peacekeeping and Humanitarian Assistance.
Sigal