Punoi gjatë gjithë jetës me diplomë fallco, komandati italian duhet të paguajë 918 mijë euro

74
Sigal

Një rast i paprecedentë është zbuluar në policinë italiane së fundmi. Carlalberto Presicci, komandant i policisë lokale të Desenzanos prej 24 vitesh, do t’i duhet t’i paguajë Bashkisë 918 mijë euro. Ai dha dorëheqjen në nëntor 2020.

Bashkia e kishte shpjeguar zgjedhjen e tij si të diktuar nga arsye personale, por sot pyetja merr një formë tjetër. Dhe është një dënim i dhënë nga Gjykata e Audituesve më 13 korrik për të përcaktuar konturet e saj. Faktet datojnë në vitin 1996. Presicci mori pjesë në konkursin e organizuar nga Bashkia, duke deklaruar zotërimin e diplomës në Drejtësi dhe duke nxjerrë një kopje të certifikatës.

Më 3 mars 1997 punësohet dhe ka qenë komandant i lokalit derisa ka dhënë dorëheqjen.

Gjithçka ka nisur më 20 tetor 2020. Prokurori raporton në Bashki se diploma për drejtësi nga Presicci nuk ekziston. Konfirmimi i falsitetit të certifikatës vjen pak ditë më vonë nga Universiteti i Parmës ku Presicci pretendonte se e kishte arritur në vitin 1992 me rezultatin 110.