President i Odës Ekonomike të Kosovës: Panaire të këtij lloji tregojnë se modeli i suksesshëm ekonomik është qendra e këtij bashkëveprimi

121
Sigal

I pranishëm në inagurimin e Panairit Ndërkombëtar të Tiranës, mori fjalën Lulzim Rafuna, President i Odës Ekonomike të Kosovës, i cili shpehu kënaqësinë e veçantë që kjo ngjarje e rëndësishme ja ka dalë të bëjë bashkë përfaqësues të biznesit nga i tërë rajoni dhe më gjerë, duke marrë parasysh sfidat post pandemike dhe luftës së Ukrainës. “Është me rëndësi që gjithë bizneset tona të kenë mundësi të takohen, të diskutojnë për arritjet e tyre dhe të kërkojnë për bashkëpunime me njëra-tjetrën. Vlen për tu vlerësuar presence e përfaqësuesve të institucioneve shtetërore, përkrahje e të cilave është e rëndësishme për tejkalimin e sfidave të kohës”, tha Rafuna. Duke shtuar se suksesi është në qendër të këtij bashkëveprimi, për të na nxitur në bashkëpunime dhe tejkalim të pengesave dhe sfidave në ekonomi, duke u bërë motor që shtyn politikën të kërkojë bashkëpunime dhe tejkalim të pengesave midis shteteve dhe më gjerë. Panari i këtij lloji në Tiranë bëhet katalizator i ndryshimeve që prekin shumë më gjerë sesa ekonomitë e vendeve tona, përfundoi fjalën e tij Lulzim Rafuna, President i Odës Ekonomike të Kosovës.