Pallati te diga/ Gjykata e lartë vendos pezullimin e punimeve

586
Sigal

Ndërtimi tek diga e liqenit, Gjykata e Lartë pranon ankimin e Bashkisë Tiranë Gjykata e Lartë Administrative mori sot vendimin për të pranuar ankiminim e bërë nga Bashkia e Tiranës dhe Inspektorati për Mbrojtjen Kombëtare të Territorit, që kërkon bllokimin e punimeve. Tashmë çështja do t’i kalojë Gjykatë së Lartë. Sipas asaj që mësohet, vendimi i marrë nga Gjykata e Apelit Administrativ për punimet tek diga e liqenit, që i jepte të drejtë kompanisë ndërtuese, mbetet pezull deri në vendimin përfundimtarë të Gjykatës së Lartë. Gjykata Administrative vendosi një javë më parë heqjen e pezullimit të IKMT-së dhe dëmshpërblimin e kompanisë që ju krijuar dëm ekonomik për shkak të këtij pezullimi.