Nesër do të lexoni/ INTERVISTA – Si u nisëm me biçikleta nga Franca drejt Vietnamit për të mbërritur në vitin 2019

272
Flasin bashkëshortët, çiklistë Florenti dhe Melania Soum nga Franca: Kthimin do ta bëjmë me avion nga kryeqyteti Vietnamit, Ho Shi Min drejt Parisit më 1 korrik 2019
Albert Z. ZHOLI
Me familjen franceze u njoha nëpërmjet intelektualit frëngjishtfolës, Sali Metani. Kur më foli për familjen Soum prej katër personazh (burrë, grua dhe dy djem) u befasova ndaj dhe nuk ngurrova që t’i takoj. Familja Soum është një familje që ka dëshirë të zbulojë botën. Kjo aventurë sipas z. Metani, ka filluar prej disa vitesh, pikërisht në vitin 2004. Florenti 35-vjeç është teknik, ndërsa bashkëshortja Melania 37- vjeçe është profesore vizatimi. Ata kanë dy çuna, Leonin 9 vjeçar dhe Milion 8-vjeçar. Ata vendosën të marrin biçikletat dhe të udhëtojnë të katërt për të parë botën. Ka disa muaj që ata ndërmorën udhëtimin e veçantë si aventurë për të shkuar nga Franca drejt Azisë me destinacion final Vietnamin. Konkretisht ata janë nisur më 2 gusht 2017 dhe do të përshkojnë një distancë prej 25 000 km. Deri për të ardhur në këtë aventurë të re ata kanë realizuar ëndrrën e tyre 10 000 km me biçikletë nga Franca në Benin pa fëmijët….
Per me teper neser ne gazeten “Telegraf”…