Mbyllet procesi i testimit fizik për kandidatët e BKH, vërshojnë komentet në faqen e Ambasadës së SHBA: Mungesë transparence, TURP, TURP…

78

Ditën e sotme është mbyllur procesi i Testit për Aftësitë Fizike dhe përzgjedhjes së kandidatëve, për fazat e mëtejshme të konkurrimit.

Për të parë listën me kandidatët e kualifikuar, shikoni listën e kandidatëve që gjendet në LINK 1.

BKH thotë se testimi i Aftësive Fizike u zhvillua nën vëzhgimin dhe monitorimin e Komisionit Ndërkombëtar të Ekspertëve, të caktuar nga misionet e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Europian në Shqipëri, mirëpo kandidatët kanë pasur ankesa dhe akuzojnë për mungesë transparence.

Në statusin e publikuar në facebook nga vetë ambasada e SHBA-së, ka kandidatë të cilët nuk janë kualifikuar dhe ankohen se nuk ka pasur transparencë në lidhje me normat që duhet të kapnin apo kriteret e pranimit dhe ato të s’kualifikimit.

Ata thonë se nuk ka pasur as tabela për pikët, teksa kërkojnë që kjo çështje të bëhet mediatike dhe të bëhet një peticion. Më poshtë mund të lexoni komentet e tyre:

Screenshot_20.jpg

Screenshot_21.jpg

Screenshot_22.jpg