Kujdesi për shtatzënat që kanë djegie stomaku/urth, rikthim të ushqimit në ezofag dhe tretje të dobët

495
Sigal

REKOMANDIME TË RËNDËSISHME/ Ushqimi duhet të merret gjatë ditës në racione të fraksionuara, 8-9 herë në ditë

Urthi, rikthimi i ushqimit në ezofag dhe tretja e dobët, shkaktohen nga progesteroni duke reduktuar lëvizshmërinë e stomakut. Kjo do të thotë se ushqimi mbetet në stomak për një kohë gjatë dhe sidomos në tremujorin e tretë të shtatzënisë, janë për shkak për komprimime të mitrës për shkak të rritjes së volumit të stomakut. Presioni i rritur i stomakut ngre organet dhe diafragmën, kohëzgjatja e zbrazjes së stomakut dhe lëvizshmëria më e ulët e zorrëve është shkak i shfaqjes së këtyre simptomave. Djegia dhe aciditeti që provojnë shtatzënat në kraharor, në fakt shkaktohen nga acarim i mukozës së ezofagut. Gjatë shtatzënisë, gratë refuzojnë disa ushqime të caktuara dhe priren në mënyrë të pakontrolluar nga disa ushqime të tjera. Dëshirat lidhen me ndryshimet afektive, tipike të shtatzënisë dhe të zgjeruara nga tradita kulturore, nxisin burrat për të përmbushur kërkesat me kënaqësi të thellë madje edhe gjatë natës.

KËSHILLA 

….

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf