Karantinë në kushte shtëpie? Disa rregulla që duhet t’i mbani vath në vesh për të mos u infektuar nga Koronavirusi!

169

Koronavirusi është përhapur me shpejtësi dhe po u kall datën të gjithëve. Në momentet e para të infektimit bëhet izolimi në shtëpi ose ndryshe karantina. Për 14 ditë duhet bërë izolimi për të mësuar nëse jeni të infektuar ose jo. Por si duhet të silleni në kushtet e karantinës në shtëpi?

1.Lani duart shpesh

Masa paraprake e parë është të lani duart shpesh. Në çdo moment që teshtini duket të shkoni me urgjencë në banjo dhe të lani duart.

2. Dezinfektoni ambientet shtëpiake

Me detergjentët e duhur duhet që të dezinfektoni të gjithë shtëpinë. Veçanërisht banjën dhe kuzhinën, me zbardhues ose hipoklorit të natriumit. Ende nuk dihet nëse virusi mund të transmetohet me rrugë të tjera, përveçse nga ajri. Kështu që mirë është të merrni masa.

3. Shmangni konkatet

Koronavirusi mund të përhapet edhe gjatë marrëdhënieve seksuale. Do të ishte mirë nëse një person që duhet se është infektuar të flinte diku tjetër dhe jo me partnerin.

4. Ushqimi

Infeksioni nuk transmetohet përmes ushqimit por është mirë t’i përmbahemi disa rregullave higjenike. Lajini gjithmonë ushqimet para se t’i konsumoni, megjithatë nuk ka raste se virusi është përhapur nga ushqimi.