I nxorrën me forcë/ 95 mijë vota të pavlefshme në votimet moniste

572
Sigal

Pasi zhvilluan një proces votimi të kotestuar dhe të panjohur nga askush rilindasit edhe në KQZ por edhe nët KZAZ kanë nisur një aksion të gjerë që të rregollojnë shifrat e votuesve me fletet e votimit sepse ka shumë ndryshime.

Ne konferencën e fundit për shtyp kanë nxjerrë shifrën e rreth 95 mijë votave të pavlefshme. Çka është rreth 15 për qind e të gjitha atyre që kanë votuar sipas shifarve zyrtare të KQZ.

“Numri përgjithshëm i votave të pavlefshme për kryetar bashkie është 45.276, ndërsa për këshillat bashkiak është 49.986”.

“Në këto të dhëna mungojnë numri i fletëve të votimit të dëmtuara apo të hedhura në kutinë e gabuar”, shpjegon KQZ.

Kjo e shpjegon se sa shumë njerëz kanë qenë krejtësisht të pakënaqur dhe të pabindur që të shkojnë të votojnë por që janë detyruar të shkojnë në këto votime si në kohën e diktatures të detyruar dhe të kërcënuar nga Rilindja o me vendin e punës së tyre ose të ndonjë familjari tjetër.