Forconi kockat dhe rrisni rezistencën me lëngun e përftuar nga këta përbërës natyral

801
Kockat janë substancat minerale më të forta në organizëm, por sidoqoftë ato mbeten inde të gjalla gjithnjë në rritje.
Përveç kockave të forta, organizmi ka nevojë për energji që të qëndrojë aktiv dhe i shëndetshëm.
Një ushqyerje e mirë me përbërës si kalciumi, magnezi, kaliumi, vitaminat D dhe K, beta karoteni dhe proteinat mundet t’i mbajë kockat e forta, të rrisë rezistencën tuaj dhe t’ju ndihmojë të rimëkëmbeni shpejt pas një dite të ngarkuar.
A e dini që është një lëngu i shëndetshëm, një gotë e vetme e të cilit ju furnizon me këto ushqyes të nevojshëm për kockat dhe energjinë.
Përbërësit kryesorë të lëngut për kocka të forta dhe energji janë:
Një filxhan e gjysmë me spinaq të freskët.
Gjysmë filxhani me lëng portokalli të pasuruar me vitaminë D.
1 kastravec i prerë.
2 mollë jeshile (të prera në forma të vogla).
1 copë xhenxhefili të qëruar.
Përfitimet kryesore shëndetësore:

Spinaqi
Spinaqi është i dendur me ushqyes të dobishëm për shëndetin e kockave. Ai është një burim i pasur i vitaminës K. Një filxhan me spinaq ofron 181 % të dozës së rekomanduar të kësaj vitamine. Ajo parandalon formimin e qelizave që shkatërrojnë kockat.
Lëngu i portokallit i pasuruar me vitaminë D
Ky lëng i pasur me vitaminë D, është i dobishëm për muskujt dhe kockat. Ajo përthith kalciumin që është i nevojshëm për kocka të forta. Ekspertët shpjegojnë se pamjaftueshmëria e vitaminës D shkakton kocka të brishta dhe mund të rezultojë në shfaqjen e sëmundjeve si rakiti apo osteoporoza te fëmijët dhe të rriturit.
Kastraveci
Kastraveci është një burim i pasur i vitaminës A, B, C apo i mineraleve si magnezi, kalciumi, fosfori dhe kaliumi. Së bashku, këto minerale hidratojnë organizmin dhe forcojnë kockat. Karbohidratet dhe vitamina B te kastraveci e transformon ushqimin në glukozë që përkthehet në energji për trupin. Kastraveci është i një natyre alkaline dhe rregullon nivelet e pehashit në organizëm. Ai ndihmon në zhvillimin dhe forcimin e indeve lidhorë.
4. Mollët jeshile
Ky frut është një burim i shkëlqyer i ushqyesve të dobishëm për shëndetin e kockave. Mollët jeshile përmbajnë flavonoidë që pakësojnë rrezikun e shfaqjes së osteoporozës, rrisin dendësinë e kockave dhe luftojnë inflamacionin. Për më tepër, vitamina C është thelbësore për prodhimin e kolagjenit që mbron muskujt, enët e gjakut, kockat dhe damarët.
5. Xhenxhefili
Forcon shëndetin e kockave dhe çliron dhimbjet e kyçeve. Ai përmban një përbërës organik dhe unik që njihet si xhinxherol që lufton inflamacionin. Xhinxheroli luan një rol kryesor në mposhtjen e përbërësve të inflamacionit përpara se ata të nisin e ndikojnë tek kockat.
Përgatitja e lëngut
1. Prini mollët në copa dhe hidhini në shtrydhësen e frutave.
2. Shtoni gjethet e pastruara të spinaqit.
3. Hidhni copat e kastravecit dhe copën e qëruar të xhenxhefilit.
4. Lëngun hidheni në një enë qelqi dhe shtoni lëngun e portokallit.
5. Përziheni mirë. Nëse dëshironi mund të shtoni ujë që ta bëni lëngun të njëtrajtshëm.
Sigal