Deri më 15 prill, temperatura 3 gradë më të larta se normalja

501
Tabloja termike gjatë periudhës 7 – 20 prill parashikohet:
Temperaturat mesatare ditore në Shqipëri të jenë mesatarisht 3°C mbi vlerat normale mujore të prillit, më e theksuar kjo anomali në zonat lindore dhe kryesisht gjatë periudhës 7 – 15 prill 2018. Ndërsa 10-ditëshi i fundit i muajit prill sjell temperatura shumë pranë vlerave normale mujore.
Edhe Kosova, gjatë së njëjtës periudhë pritet të shënojë temperatura mesatare ditore 3 – 4°C mbi normalet mujore të prillit ndërsa java e fundit e prillit sjell vlera tipike të prillit.
Sigal