Ambasadori Guido De Sanctis nis detyrën si Kryetar i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri

73
Sigal

Ambasadori Guido De Sanctis filloi sot detyrën e Kryetarit të Prezencës së OSBE-së në Shqipëri.

Ambasadori De Sanctis është diplomat karriere i Ministrisë së Jashtme dhe të Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Italisë. Përpara se të emërohej Kryetar i Prezencës, ai ka qenë zëvendësambasador në ambasadën e Italisë në Moskë. Nga viti 2013 deri më 2017, ai shërbeu si ambasador i Italisë në Katar dhe nga viti 2011 deri më 2013, si konsull i përgjithshëm i Italisë në Benghazi të Libisë.

Gjithashtu, ai ka shërbyer në ambasadat italiane në Tripoli, Bernë dhe Kiev.

“Jam i lumtur t’i bashkohem Prezencës në Shqipëri dhe të çoj përpara marrëdhëniet e shkëlqyera mes Prezencës dhe vendit pritës”, tha ambasadori De Sanctis.

New Head of OSCE Presence in Albania Ambassador Guido De Sanctis takes office

Ambassador Guido De Sanctis assumed his duties as Head of the OSCE Presence in Albania today.

Ambassador De Sanctis is a career diplomat of the Italian Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation. Prior to his assignment as Head of Presence, he was Deputy Head of Mission at the Italian Embassy in Moscow. From 2013 to 2017, he served as Ambassador of Italy to Qatar and from 2011 to 2013 as Consul General of Italy in Benghazi, Lybia. He has also served at the Italian embassies in Tripoli, Berne and Kiev.

“I am happy to join the Presence in Albania and look forward to bring forward the exceptional relations between the Presence and the host country,” Ambassador De Sanctis said.