95-vjetori i shpalljes së Republikës së Turqisë

679
Sigal

Turqia feston një datë të shënuar në historinë e saj shumë shekullore, 95 -vjetorin e shpalljes së Republikës. Me rastin e këtij përvjetori Ambasadori i Republikës së Turqisë, z. Murat Ahmet Yöruk dhe znj. Ayşegül Erdal Yörük do të organizojnë një event, në datën 29 tetor 2018, në orën 18.30-20.30 në adresën MAK Albania (e njohur ndryshe si Hotel Sheraton)

Një projekt i FAO-s që përfshin praktikat e mira bujqësore

Me mbështetjen e Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO), Ebru po kryen një projekt që përfshin praktikat e mira bujqësore, disponueshmërinë dhe riprodhimin e farave lokale, integrimin social të komuniteteve pritëse dhe grave refugjate siriane dhe punësimin e grave “Nga toka në pjatë” Tokën e Gjallë dhe “Fara Lokale”. Në 6 muajt e parë të projektit, 225 fermere femra u trajnuan nga 24 inxhinierë femra në metodat tradicionale të fermave. Projekti fokusohet në përmirësimin e farave lokale, metodave bujqësore ekologjike dhe studimeve mbi riprodhimin e fara lokale, të cilat mund të jenë një masë kundër ndryshimit të klimës. Ebru ka marrë ftesa nga shumë vende për përmirësimin dhe të ardhmen e bujqësisë me studimet e saj në këtë temë.

Ebru Baybara Demir një kuzhiniere dhe sipërmarrëse sociale

Ajo u nominua për çmimin bazik të kuzhinës botërore, konkurrimi më prestigjioz në botë në vitin 2017 me Harran Gastronomy School Project dhe në vitin 2018 ajo u propozua me projektin “Nga toka në pjatë”. Ajo ishte kuzhinierja e parë dhe e vetme turke që u zgjodh si një nga 10 kuzhinierët më të mirë në botë për dy vjet rresht. Pas diplomimit të saj nga Departamenti i Udhëzimeve Turistike të Universitetit Marmara, ajo filloi karrierën e saj profesionale si një ndërlidhës. Ajo ka punuar si Sekretare e Përgjithshme e Shoqatës së Udhërrëfyesve të Stambollit dhe Shoqatës së Turistëve Turistikë në mes të 1997-1999. Ebru Baybara Demir, u vendos në Mardin në vitin 1999 dhe së bashku me gra të tjera të rajonit shndërroi një rezidencë historike asiriane në një restorant Cercis Murat Mansion, i cili u bë iniciativa e parë turistike në Mardin. Ajo ka hulumtuar kuzhinë tradicionale anadollase të Lindjes së Mesme dhe Lindore dhe ka regjistruar recetat tradicionale të asirianëve nga Mardini Që nga viti 2001, Demir ka realizuar projekte shembullore për të mbështetur ekonomitë tradicionale të qëndrueshme me shumë institucione private dhe publike kombëtare dhe ndërkombëtare. Ajo është gjithashtu themeluesja e Zhvillimit ekonomik dhe bujqësor të Şukran Shoqata e Zhvillimit Social. Ebru është zotuar se do t’i përdorë talentet dhe eksperiencat e saj për t’i shërbyer dhe për përfitim të shoqërisë. Ebru besonte se gastronomia mund të përdoret si një mjet për zhvillimin dhe transformimin e jetës dhe shoqërive, si dhe shtimin e vlerës për turizmin. Ebru e provoi këtë besim në suksesin e projekteve të gastronomisë sociale që ajo pati. Ebru është e martuar dhe ka 3 fëmijë.