Sulmet kibernetike – “Luarasi” trajnim me ekspertizë izraelite dhe certifikatë ndërkombëtare

161
Sigal

 

Shoqëria po ekspozohet çdo ditë e më shumë ndaj rreziqeve të sigurisë kibernetike. Për këtë arsye, Universiteti “Luarasi” ka krijuar Akademinë e Sigurisë Kibernetike dhe zhvilloi një bashkëbisedim me studentët në këtë fushë.Dekani i fakultetit të Teknologjisë, Informacionit dhe Inovacionit në Universitetin “Luarasi” Prof. Dr. Indrit Baholli, tha se studentët do trajnohen përmes ekspertizës izraelite dhe do të pajisen me një certifikatë të njohur në tregun kombëtar dhe ndërkombëtar. Pjesë e kursit, sipas dekanit mund të bëhen edhe gjimnazistët.