Hetuesit kanë zbuluar shkakun pas rrëzimit të helikopterit që vrau pronarin e Leicester Vichai Srivaddhanaprabha dhe katër të tjerë gjashtë javë më parë.

Sipas Degës së Hetimeve të Aksidenteve Ajrore, një mekanizëm që lidh pedalet e pilotit me majën e rotorit të bishtit u shkëputën, duke çuar në aksident, shkruan SP.

“Provat e grumbulluara deri tani tregojnë se humbja e kontrollit të helikopterit është rezultat i boshtit të kontrollit të aktorit të rotorit të bishtit duke u shkëputur nga mekanizmi i levave të rrotullimit“, thuhet në raportin special.