Specialisti Fadil Kepi: Vitet e punës, vetësigurimet, mënyra se si llogaritet pensioni dhe procedurat për pension familjar

1134

Si të përfitoni pension familjar në Shqipëri dhe cilat janë procedurat që duhet të ndiqni

Vitet e punës dhe pensioni i plotë, vetësigurimet, mënyra se si llogaritet pensioni

Vitet e punës për pension të plotë

Pyetje

Zonja Zana Bulku nga Tirana shkruan: Punoj në drejtorinë e tatimeve. Jam e datëlindjes 19 nëntor 1958. Pyes, kur e plotësoj moshën e pensionit dhe sa vite pune duhen për pension të plotë?

Përgjigje

Ju do të dilni në pension 60 vjeçe e 10 muaj, më 19 shtator të vitit 2019 dhe për pension të plotë do t’ju kërkohen 36 vjet e 8 muaj punë të siguruara në vendin tonë nga mosha 16 vjeçe…

( Për më shumë lexoni Gazetën “Telegraf”)