Trajtime kur gurët në tëmth shkaktohen nga kolesteroli dhe kontraceptivët

121

Kujdes! Kjo sëmundje prek më shumë femrat sesa meshkujt dhe moshat e mesme se sa moshat e reja

Formimi i gurëve në tëmth shkaktohet zakonisht nga një tepri e madhe e kolesterolit në lëngun e tëmthit. Kur njeriu, p.sh., gjatë natës nuk ushqehet, lëngu (vreri) qëndron në qetësi në tëmth. Atëherë, kolesteroli kristalizohet dhe pastaj formon gurë të ngjashëm me gurët e vegjël. Gurët e tëmthit janë një sëmundje e përhapur në Shqipëri, ashtu si dhe gurët e veshkave.

Gurët në tëmth, shkaku dhe sa ndikon mosha apo seksi në formimin e tyre

për më tepër lexoni Gazetën Teegraf