Si të zbusnin simptomat e menopauzës dhe frakturat e shkaktuara nga osteoporoza

275

SHËNDETI/ Finoku sigurisht që ka vlera ushqimore, por më shumë përdoret për efektet e tij mjekësore

Është bimë barishtore, që përmban shumë proteina dhe masë fibroze; e pasur në vitamina “C” dhe “E” si dhe dallohet për praninë e madhe të përmbajtjes minerale.  Finoku në trajtë kripërash veçohet për substancat minerale të elementeve Na, Ca, Ka, Mg etj. Si finoku i egër, ashtu edhe ai i butë përmbajnë vajra esenciale: anethol e fenchone, të cilat megjithëse i përkasin së njëjtës bimë, diferencohen prej përbërjes së farës dhe të vajrave që kanë. Finoku i ëmbël ka më shumë anethol e më pak fenchone. Te finoku i egër ndeshet e kundërta. 

 …

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf