Si kurohet ndërprerja e qarkullimit të gjakut në zorrët e holla dhe të trasha

488

SINDROMA ISHEMIKE INTESTINALE/ Dhimbjet çojnë në intoksikim të përgjithshëm, gjendje septike dhe vdekje

Sindroma ishemike intestinale nënkupton zvogëlimin apo ndërprerjen e qarkullimit të gjakut në organet abdominale apo më mirë të themi, në zorrët e holla dhe të trasha. Ishemia në pjesën viscerale mund të jetë si pasojë e mbylljes akute apo kronike të arteries apo venës, apo të ndryshimeve hemodinamike, funksionale, si pasoje e rënies së shtypjes perfuzive, gjegjësisht çrregullimit të perfuzionit vaskular…

Shkrimin e plotë do ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print