Ja pse Shega është frut i nevojshëm për organizmin

330

Shega rekomandohet të hahet e freskët, në lëngje, ëmbëlsira dhe pasta, në smoothie dhe është një simbol i shëndetit.

Është e mbushur me vitaminë C, si dhe acid folik, vitamina A dhe E në përbërjen e tij, dhe shumë kalium.

Ajo është gjithashtu ka antioksidantë dhe ndihmon në pastrimin e të gjitha toksinave nga trupi.

Ka efekte antibakteriale dhe anti-inflamatore, ndihmon në sëmundjen e mëngjesit, dhimbjen e fytit, problemet e oreksit.