Ja disa këshilla efikase për prindërit rreth kujdesit të fëmijëve të vegjël

255

Qumështi i gjirit është ushqimi më i përshtatshëm dhe më i domosdoshëm. Ai nuk mund të zëvendësohet plotësisht nga asnjë ushqim tjetër

Foshnja e porsalindur mbrohet nga infeksionet duke krijuar kushte të përshtatshme në dhomën e tij. Mikrobet që sjellin infeksione ai i merr nga njerëzit që i afrohen dhe i qëndrojnë pranë. Për këtë arsye, përveç prindërve dhe të afërmve që i shërbejnë, nuk duhet t’i afrohet askush tjetër. Jo çdo vizitor duhet të qëndrojë pranë fëmijës. Gjithashtu edhe fëmijët e rritur që kërkojnë të luajnë me foshnjën duhet të shmangen. Kur të afërmit e foshnjës janë të sëmurë, duhet të përdorin maska mbrojtëse.

Të qarët e foshnjës

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf