Vajza vëmendje! Ja çfarë tregon ngjyra e periodave për shëndetin tuaj!

519
Ndoshta pasi të lexoni se çfarë thotë ngjyra e periodave për shëndetin tuaj, do të bindeni të vizitoni gjinekologun tuaj.
Rozë e çelët
Ngjyra rozë e çelët e periodave tregon se keni nivele të ulëta të estrogjenit. Kjo gjë është e zakonshme te sportistët, sidomos vrapuesit, pasi ulin nivelet e estrogjenit. Ndonjëherë edhe çojnë në zhdukjen e tyre. Nivelet e ulëta të estrogjenit mund të rrisin rrezikun e osteoporozës, nëse nuk trajtohen.
Të holluara me ujë
Periodat që mbajnë ngjyrën si të holluara me ujë tregojnë se nuk po ushqeheni mirë ose duhet të vizitoheni se mos vuani nga anemia.
Ngjyrë kafe të errët
Kur ngjyra e periodave është e kafe e errët ose e kuqe e errët nënkupton se gjaku ka qëndruar për një kohë të gjatë brenda uteruesit tuaj. Askush nuk e di përse kjo ndodh por nuk ka asgjë për tu shqetësuar sepse konsiderohet si diçka normale.
E kuqe e theksuar dhe me copëza
Ju mund të kenë nivele të ulëta progesteroni dhe nivele të larta estrogjeni. Shumicën e rasteve nuk do të thotë asgjë. Gjithesi nëse copëzat janë shumë të mëdha tregojnë se mund të kesh një çekuilibrim hormonal. Mos e kurseni një vizitë tek doktori.
Një përzierje e ngjyrës gri dhe të kuqe
Nëse ngjyra e periodave tuaj është një përzierja e ngjyrës gri dhe të kuqe nënkupton dy gjëra: nëse nuk je shtatzënë, është një sinjal për sëmundjet seksualisht të transmetueshme STD. Por nëse nuk iu kanë ardhur periodat vetëm një herë, janë shenja për një abort spontan. Vizitoni mjekun.
Ngjyrë e ndritshme si e boronicës së kuqe
Ju mund të keni mentruacione të shëndetshme dhe të rregullta. Përsëri, normalja nuk mund të jetë për të gjitha njësoj, por në përgjithësi, një rrjedhje e vazhdueshme, e ndritshme, e kuqe është gjendja më e mirë e mundshme, sipas iconstyle.
Portokalli
Ngjyra portokalli tregon se keni infeksion. Do të ishte mirë të vizitonit menjëherë doktorin për të ndaluar dhimbjet dhe për të vërtetuar nëse keni sëmundje seksualisht të transmetueshme.
Sigal