Fakte mbi ethen hemorragjike të Ebola-s (Sëmundjen e virusit Ebola)

150

Çdo pacient që dyshohet për ethen hemorragjike Ebola duhet të izolohet dhe ata që kujdesen për atë, të mbajnë veshje mbrojtëse

• Ethja hemorragjike Ebola është një sëmundje e shkaktuar nga katër specie të ndryshme të virusit Ebola. Këta viruse infektojnë njerëzit dhe kafshët.

• Asaj i referohen edhe si sëmundja e virusit Ebola.
• Ethja hemorragjike Ebola ka një histori të shkurtër që nga zbulimi i saj në vitin 1976. Ka pasur disa epidemi duke përfshirë edhe “epideminë e paprecedent” të tanishme (prill 2014) në Afrikë.
• Virusi Ebola mund të përhapet me anë të kontaktit të drejtpërdrejtë me gjakun dhe sekrecionet që mbeten në veshje dhe me anë të ageve ose shiringave të përdorura për të trajtuar pacientët e infektuar me Ebola.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf