Çfarë dëmesh shkakton mosha në zemrën tuaj

143

Ja si ndikon edhe gjinia në rrezikun për sëmundjet koronare të zemrës dhe cili është shpjegimi për diferencën që krijohet

Ne e marrim të mirëqenë faktin që organizmi ynë do të dëmtohet përfundimisht, sa më shumë të plakemi. Por ekspertët që merren me jetëgjatësinë gjenetike vlerësojnë se po të mos ishin faktorët ndërhyrës, njerëzit do të mund të jetonin rreth 150 vjet. Kjo do të thotë që nuk janë dëmtimet e vogla që shkatërrojnë trupin tonë në mënyrë të parakohshme, por sëmundjet kronike. E pra, një nga këto sëmundje kronike është arterioskleroza. Ju nuk mund ta ktheni kohën prapa kur vjen puna te mosha. Por thjesht kalimi i viteve nuk shpjegon sëmundjen koronare të zemrës.

pëer më tepër lexoni Gazetën Telegraf