Pse shkaktohet pankreatiti akut, kush janë më të rrezikuar dhe si mund të mbroheni

528
Sigal

INTERVISTA/ Flet për suplementin “Mjeku në familje”, Dr. Altin Cekodhima, mjek Gastroenterolog

Pankreatiti akut zakonisht shfaqet papritur me dhimbje që në disa raste janë shumë të forta në zonën abdominale (të barkut) dhe mund të ndihen edhe në shpinë. Ndonjëherë dhimbja nis e lehtë dhe shtohet progresivisht pas ngrënies apo abuzimit me alkoolin. Rekomandohet eliminimi i të skuqurave, vezëve, majonezës dhe sigurisht alkoolit. Por se si shkaktohet pankreatiti akut, cilat janë shenjat e tij, si diagnostikohet dhe si trajtohet ky inflamacion i pankreasit i shpjegon për lexuesit e suplementit “Mjeku në familje”, Dr. Altin Cekodhima, mjek gastroenterolog.

Doktor çfarë është pankreatiti akut?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf