Prof.Dr.Tritan Shehu: “Parlamenti i 42 pupaçeve të peshkuar luajti sot një çfaqje tragjiko- komiko”

150

Nga Prof.Dr.Tritan Shehu

Parlamenti i 42 pupaçeve të peshkuar luajti sot një çfaqje tragjiko- komiko.
Shqipëria është i vetmi vend në botë me një parlament me 122 antarë mbi 140 vende.
Dhe nga këta plot 42 janë manekinë antikushtetues, si “gjethe fiku” e një grushti shteti në zhvillim.
Një teatralitet primitiv u luajt sot aty, një farsë e demokracisë e pluralizmit u tentua të krijohej, qoftë dhe me shpërndarjen artificiale të disa votave.
Dhe çdo gjë përfundoi me një model paralajmeri të vjetër kinez.
Ai Parlament tashmë është i vdekur, fatkeqësisht është një tragjiko- komedi e pa varrosur akoma e vendit tonë.
Por shpejt do të ndodhë dhe kjo.