Nis vetingu për 36 gjyqtarë e prokurorë, ja emrat

720
Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka nisur procesin e vetingut për 36 gjyqtarë dhe prokurorë në të gjitha institucionet gjyqësore të vendit.
Procesi i rivlerësimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve kryhet mbi bazën e tre kritereve, të pasurisë, kontrolli i figurës dhe vlerësimi i aftësive profesionale.
Në njoftimin e bërë publik nga KPK thuhet:
Në zbatim të ligjit nr. 84/2016 “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, të pikës 11 të nenit 3 dhe të pikës 4 të nenit 6 të “Rregullores për procedurat e zhvillimit të shortit në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit”, më datë 15.03.2018 janë shortuar dhe kanë filluar procedurat e rivlerësimit për subjektet e rivlerësimit, si më poshtë:
1. Artan Çupi Kryetar i Gjykatës së Rrethit Mat
2. Dritan Seci Kryetar i Gjykatës së Rrethit Tropojë
3. Emona Muçi Kryetare e Gjykatës së Rrethit Pogradec
4. Enkeledi Hajro Kryetare e Gjykatës së Rrethit Tiranë
5. Entela Shedula (Sorra) Kryetare e Gjykatës së Rrethit Kavajë
6. Halil Vani Kryetar i Gjykatës së Rrethit Dibër
7. Isuf Shehu Kryetar i Gjykatës së Rrethit Kukës
8. Izet Kadana Kryetar i Gjykatës së Rrethit Pukë
9. Joana Qeleshi Kryetare e Gjykatës së Rrethit Durrës
10. Ornela Naqellari Kryetare e Gjykatës së Rrethit Lezhë
11. Pashk Gjaci Kryetar i Gjykatës së Rrethit Përmet
12. Roland Jaupaj Kryetar i Gjykatës së Rrethit Fier
13. Esmeralda Çeka Kryetare e Gjykatës së Rrethit Lushnjë
14. Skënder Haluci Kryetar i Gjykatës së Rrethit Vlorë
15. Sulejman Kurti Kryetar i Gjykatës së Rrethit Elbasan
16. Alketa Nushi Drejtuese e Prokurorisë së Rrethit Kukës
17. Anton Martini Drejtuesi i Prokurorisë së Rrethit Shkodër
18. Arben Pasho Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Gjirokastër
19. Ardian Ylli Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Vlorë
20. Ardjan Nezha Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Elbasan
21. Artan Madani Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Kavajë
22. Artan Shtrungza Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Tropojë
23. Çlirim Shahini Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Lushnjë
24. Donika Prela Drejtuese e Prokurorisë së Rrethit Durrës
25. Dhorina Theodhori Drejtuese e Prokurorisë së Rrethit Korçë
26. Edison Ademi Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Sarandë
27. Elidjana Kasaj Drejtuese e Prokurorisë së Rrethit Pukë
28. Eloida Goxhaj Drejtuese e Prokurorisë së Rrethit Berat
29. Fatmir Lushi Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Fier
30. Hysen Keta Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Përmet
31. Hysni Vata Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Mat
32. Petrit Çano Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Krujë
33. Simon Pashuku Drejtues i Prokurorisë së Rrethit Lezhë
34. Sotir Kllapi Drejtuesi i Prokurorisë së Rrethit Pogradec
35. Shkëlzen Canaj Drejtuesi i Prokurorisë së Rrethit Dibër
36. Zeqir Hodaj Drejtuesi i Prokurorisë së Rrethit Kurbin