Dr. Ina Zhupa: Veliaj premtoi 5 parqe në Tiranë, mbolli kulla edhe tek Teatri…

272

Zëdhënësja e PD-së, Ina Zhupa, vijon akuzat ndaj Kryebashkiakut të Tiranës, Erjon Veliaj, lidhur me premtimet e pambajtura.

 

Në rrjetin social, Zhupa ka denoncuar një tjetër premtim të Veliajt, atë që në Tiranë do të kishte 5 parqe. Zhupa shkruan se Veliaj erdhi me premtimin për parqe, por po mbjell vetëm kulla.

Postimi i plotë

Erion ku janë 5 parqet për Tiranën? Apo janë shndërruar në 6 kulla tek teatri?!

Veliaj erdhi me premtimin për parqe dhe po “mbjell” vetëm kulla. Ndërkohë që shqetësohet për të mbajtur premtimet të Fusha sh.p.k dhe oligarkët e tjerë, atij nuk i interesojnë premtimet që ka mbushur ekranet e qytetarëve.

Edhe në liqenin e Vaqarrit mashtroi ne vitin 2015 sic mashtroi në Kashar që do ti kthente në parqe turistike si atraksion per turistët dhe më shumë investime dhe përfitimin për banorët e zonës. Veliaj ka shkuar disa herë për të bërë propagandën e mbjelljes së pemeve , ku në fakt zona e liqenit të vaqarrit ka nivel të lart pyllezimi natyral . Veliaj vetë shprehet në video që ka 97 mijë pemë zona rreth e rrotull liqenit dhe përsëri bën propagandë sikur po bën mbjellje aty ku nuk ka nevojë (shikoni videon)

 

Pavarësisht premtimit, e verteta është që ne liqenin e Vaqarrit nuk është kryer asnjëherë ndërhyrje nga Bashkia e Veliajt. Aty ka mungesë infrastrukture për të shkuar në liqenin e Vaqarrit, ndërkohë që vetë liqeni është i ndotur dhe me mbeturina në sasi të mëdha. Aty ka parcela në pronësi private, me pronarët e së cilave administrata e bashkisë nuk ka komunikuar për idenë e projektimit të një parku publik. Mesa duket ka qënë vetëm mashtrimi i rradhës dhe as nuk ka pasur as mendimin për të realizuar një projekt të tillë, që do ju shërbente shumë banorëve por edhe Tiranës në përgjithësi për zhvillim. Në video shikoni gjëndjen e liqenit të Vaqarrit që për çudi dhe në këtë gjendje guida e Tiranës e bërë nga agjencia e Blendi Gonxhes e ka klasifikuar si destinacion turistik!!!