Nesër do të lexoni/ Na përmbyti moti i keq apo u vetëpërmbytëm

54
Fejzo SUBASHI
Qeveria është në fazën e vlerësimit të dëmeve, që gjeneroi situata e radhës e përmbytjeve. Në gjykimin tim, e rëndësishme nuk është, as politizimi, as vënia e kujës për situatën e ndodhur, por reflektimi për të shpjeguar: Pse përmbytemi? 
Një vëmendje të veçantë i kushtoi shqetësimit për përmbytjet edhe moderatori Z. Roland Qafoku në emisionin e tij “Debat”. Institucionet shtetërore, qeveritare, si dhe gjithë spektri politik, kërkojnë dhe bëjnë politikë me situatat e krijuara, duke i quajtur thjesht, katastrofa dhe fenomene natyrore. Në këndvështrimin tim, nuk kemi të bëjmë thjesht me një situatë, fenomen apo katastrofe natyrore, por kemi të bëjmë me një cikël: krizash, fenomeni dhe fatkeqësie që përsëritet thuajse çdo vit, të cilat kanë në thelb tre faktorë, tre shkaktarë, tre arsye, të cilat janë: 
• Fenomenet e natyrës, 
• Qytetarë, 
• Shteti. 
Nuk po komentoj faktorin natyrë apo klimë, pasi ajo ka rregullat dhe ligjet e saj, të cilat jo që nuk i ndryshojmë dot, por jemi të detyruar, t’i përballojmë, t’i respektojmë, t’i zbatojmë dhe t’u nënshtrohemi. Na pëlqen, apo nuk na pëlqen e vërteta është…
Për më shumë do të lexoni nesër në gazetën Telegraf